Mail ons: [email protected]

Blog

SEO
sep 16

10 tips om beter gevonden te worden in Google

Zoekmachineoptimalisatie oftewel SEO kan heel ver gaan. Hieronder alvast enkele belangrijke tips om je website beter vindbaar te maken.

1. Content is king

Zorg dat je website ergens over gaat. Je website kan over meerdere dingen gaan, maar richt je op één hoofdonderwerp. Geef je website voldoende inhoud en kies de juiste keywords. Dit kun je onderzoeken d.m.v. de Google Keyword Planner .

2. Gebruik Sitemaps 

Links naar eigen pagina’s zijn heel belangrijk voor Google. Een onderdeel hiervan is Sitemaps. In mijn artikel Sitemap – Waarom Belangrijk sta ik hier uitgebreid bij stil.

3. Permalink structuur 

Sommige websites gebruiken gebruiken nietszeggende, lelijke URL-structuren, voor hun subpagina’s. Stel je wilt een nieuwe pagina toevoegen met contactinformatie. In plaats van dit te gebruiken: http://jouwdomein.com/?p=11 , gebruik dit: http://jouwdomein.com/contact. Dit ziet er niet alleen beter uit, maar dit is ook beter voor je zoekmachineoptimalisatie

4. Hou je website up-to-date 

Websites met dynamische inhoud, scoren vaak hoger dan websites met statische inhoud.
Door middel van bijvoorbeeld een blog, zorg je ervoor dat je website steeds geüpdate wordt met nieuwe inhoud, wat de Google-score weer verbetert.

5. Meld je website aan bij Google 

Google zoekt automatisch naar nieuwe websites op het web en met een beetje geluk, vindt Google jouw website ook. Je kunt Google een handje helpen door handmatig jouw website toe te voegen aan de Google Index

6. Laat andere websites naar jouw website linken 

Zorg ervoor dat anderen naar jouw website linken. Bij voorkeur in een uitgebreid artikel van een pagina, die over jouw onderwerp/product schrijft. Deze natuurlijke manier van linkbuidling kun je onder andere verkrijgen door zelf interessante stukken te schrijven over jouw vakgebied. Let op met kunstmatig verkregen links, zoals bijvoorbeeld een link waar je voor moet betalen om ergens op een startpagina vernoemd te worden. Google ziet steeds beter het onderscheid tussen natuurlijke en kunstmatig verkregen links. De laatste kan tegenwoordig zelfs een negatieve invloed hebben op je Google score.

7. Verander je domeinnaam bij voorkeur niet 

De ‘leeftijd’ van jouw website heeft ook invloed op je Google score. Probeer je domeinnaam daarom zo lang mogelijk te behouden.

8. Snelheid 

Elimineer zoveel mogelijk dingen die je website vertragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sliders, onnodige hoge resolutie afbeeldingen, video’s e.d. De laadtijd van je pagina is belangrijk voor de gebruikerservaring én de resultaten in Google.

9. Mobiele website

Google richt zich meer en meer op de mobiele markt. Zorg ervoor dat je website soepel en snel draait op een smartphone of tablet. Lees hier meer over in maak je website mobile ready .

10. Gebruik keywords bij afbeeldingen 

Als je een afbeelding instelt voor je website, stel dan ook de “ALT Attribute” in. Hiermee gebruik je de keywords van je website ook in de afbeeldingen die je op je website plaatst. Pas ook de bestandsnaam van je afbeelding aan naar bijvoorbeeld keyword.jpg

 

Zoals eerder gezegd kun je heel ver gaan met SEO. Hierover geef ik ook speciale cursussen, maar met bovenstaande tips, ben je al goed op weg.

Over De Auteur

Rogier is eigenaar van het bedrijf Webvantage. Gespecialiseerd in Websites, Webshops, Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Grafisch Design. Zowel voor de grote onderneming als de kleine zelfstandige. Neem gerust even contact met Rogier op als u vragen heeft.