Mail ons: [email protected]

Blog

apr 17

Google: Vanaf 21 april scoort een mobielvriendelijke website nog hoger!

In eerdere artikels heb ik al verschillende keren aangegeven hoe belangrijk een mobielvriendelijke website is. Google heeft inmiddels aangekondigd dat vanaf 21 april 2015, mobielvriendelijke websites zwaarder zullen gaan meewegen in de zoekresultaten.

Waarom geeft Google mobielvriendelijk websites voorrang?

Google wilt dat haar zoekgebruikers een goede gebruikservaring hebben. Het aantal mobiele zoekopdrachten stijgt ieder jaar enorm. In 2013 zaten we wereldwijd aan een 20% en juni 2014 al aan 60% (bron: Small Business Trends)! Om zoeken via de Google zoekmachine prettiger te maken, is het eigenlijk niet meer dan logisch, dat Google wil dat de mobielvriendelijke websites bovenaan staan. Het is immers heel vervelend dat als je snel iets wilt opzoeken via Google, je op websites terecht komt die niet fatsoenlijk leesbaar zijn. Wie krijgt de schuld hiervan? De Google-gebruiker geeft in het algemeen Google de schuld van deze slechte zoekervaring. Google gaat er daarom voor zorgen dat jij als gebruiker dadelijk een prettigere ervaring hebt als jij via je mobiel iets opzoekt.

Wil je weten of jouw website aan de mobielvriendelijkheidseisen van Google voldoet? Doe dan de Google mobielvriendelijkheidstest.

Zorg dat je vóór loopt op je concurrentie en schakel meteen over!

Laat vrijblijvend je gegevens en wij nemen contact met je op. Uiteraard kun je me ook even bellen via 0499-764671 of stuur een mailtje naar [email protected].

Over De Auteur

Rogier is eigenaar van het bedrijf Webvantage. Gespecialiseerd in Websites, Webshops, Zoekmachineoptimalisatie (SEO) en Grafisch Design. Zowel voor de grote onderneming als de kleine zelfstandige. Neem gerust even contact met Rogier op als u vragen heeft.